ممکن است از خودتان بپرسید: «آیا من به مشاور مالی نیاز دارم؟» در این صورت، بهتر است امور مالی‌تان را به‌دقت بررسی کنید و ببینید آیا می‌دانید چه کاری می‌خواهید با پول و سرمایه‌تان انجام دهید یا خیر. اگر حس می‌کنید می‌توانید نیازهای مالی‌تان را خودتان برطرف کنید، نیازی به مشاور ندارید، مگر اینکه در شرف تغییر اساسی مهمی در زندگی‌تان باشید؛ اما اگر نمی‌دانید با پول‌تان چکار کنید یا استرس دارید یا فکر می‌کنید نمی‌توانید بهترین تصمیم ممکن را بگیرید، باید از مشاور مالی یاری بخواهید.

خیلی از افراد تصور می‌کنند مشاوران مالی فقط مختص افراد خیلی ثروتمند هستند؛ درصورتی‌که نیاز به مشاور مالی هیچ ارتباطی با سن، شغل یا میزان درآمد ندارد. در کل، وقتی زندگی مالی شما از واریز حقوق‌ به حساب‌‌تان و برداشت آن فراتر می‌رود و پیچیده‌تر می‌شود یا وقتی می‌خواهید برای آیندۀ فرزندان‌تان یا تحصیل‌شان سرمایه‌گذاری کنید یا وقتی می‌خواهید خانه بخرید یا برای زمان بازنشستگی پس‌اندازی مطمئن داشته باشید، به مشاور مالی نیاز خواهید داشت. خیلی از مشاوران مالی سرمایه‌ای ابتدایی از شما می‌خواهند؛ پس باید مشاوری انتخاب کنید که با موقعیت مالی کنونی شما هماهنگ باشد.

اگر قرار است تغییرات مهمی در زندگی‌تان روی دهد، یعنی به مشاور مالی نیاز دارید. این تغییر می‌تواند تشکیل خانواده، دریافت ارثی بزرگ یا جدایی باشد. برای نمونه، اگر فرزند دارید بهتر است هرچه زودتر به فکر پس‌انداز برای هزینهٔ ادامه تحصیل یا باقی‌گذاشتن ارثیه‌ای برای‌شان باشید. مشاور مالی خوب می‌تواند در همهٔ این موارد به شما کمک کند.

یکی دیگر از مواقعی که به مشاور نیاز دارید زمانی است که ممکن است از روی احساسات تصمیم بگیرید. بیشتر وقت‌ها در سرمایه‌گذاری‌های پرریسک، احتمال تصمیم‌گیری احساسی وجود دارد. در چنین مواقعی، مشاوران مالی می‌توانند از شما و سرمایه‌تان در برابر تصمیمات احساسی محافظت کنند؛ بدین شکل می‌توانید بهترین برنامهٔ بلندمدت را برای پول‌های‌تان طراحی کنید و بودجه‌تان را در پورتفولیویی تخصیص دهید که با میزان خطرپذیری شما به‌ بهترین شکل سازگار باشد. [پورتفولیو (Portfolio)، که در فارسی اصطلاحا به آن «سبد» می‌گویند، ترکیبی از سهام با سایر دارایی‌ها است که سرمایه‌گذار آنها را خریده است. به عبارت ساده‌تر، اصطلاح پورتفولیو یعنی تشکیل سبد سهم‌های مختلف و سرمایه‌گذاری‌نکردن بر روی یک سهم.]

اگر از موقعیت مالی‌تان راضی هستید اما باز هم می‌خواهید با یک کارشناس مشورت کنید تا خیال‌تان از این هم راحت‌تر شود، می‌توانید فقط سالی یک بار از مشاور مالی کمک بخواهید. بقیهٔ سال می‌توانید خودتان امور مالی‌تان را مدیریت کنید؛ ولی اگر از امور مالی خوش‌تان نمی‌آید یا سررشته‌ای در آن ندارید یا اگر مقدار زیادی پول به دست‌تان رسیده و اصلا نمی‌دانید باید با آن چکار کنید، بهتر است با مشاور مشورت کنید.

کلمات کليدي :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *