۱. مصاحبه استخدامی مبتنی بر رفتارشناسی
مصاحبههای مبتنی بر این روش، بر اساس رفتار و تجربههای مصاحبهکننده و عملکرد گذشتهی متقاضی صورت میگیرد. به همین دلیل این نوع مصاحبه بر اساس ۴ اصل پیش میرود: موقعیت، وظیفه، اقدام و نتیجه. این عناوین مانند چارچوبی برای توصیف موقعیتهای مختلف، وظیفه و کاری که باید صورت بگیرد و نوع اقدام و نتیجهی حاصل از آن پی گرفته میشوند.
بهخاطر داشته باشید که در این نوع مصاحبه استخدامی شما باید بتوانید خود را بهعنوان رهبری توانا و خوشبین معرفی کنید، زیرا مصاحبهکنندگان به دنبال فردی هستند که خلاق و اهل کار تیمی باشد.
۲. مصاحبه استخدامی موردی
یکی از متداولترین روشهای مصاحبه، مصاحبهی موردی است. در این روش از افراد خواسته میشود یک شرایط فرضی را در نظر بگیرند و مسئلهی موجود در آن را حل کنند و نیز روش جایگزین یا پیشنهادهای دیگر خود را برای از میان برداشتن مشکل مطرح کنند.
بنا به موقعیت شغلی، سؤالات مصاحبه استخدامیِ موردی متنوعاند. در بعضی موارد هدف از مصاحبه یافتن فردی با توانایی اجرای استراتژیهای بلندمدت و فرایندهاست و در موارد دیگر، هدف استخدام فردی آرام است که در شرایط تشویش و اضطرار خود و اوضاع را کنترل میکند. مصاحبهکنندگان انتظار دارند که این پرسشها خیلی سریع پاسخ داده شوند.
از آنجا که پاسخ دادن به اینگونه سؤالات نیازمند تفکر عمیق و طراحیشده است، این نوع مصاحبه معمولا بیش از ۱ ساعت بهطول میانجامد.
۳. مصاحبه استخدامی اطلاعاتی
این مصاحبه مبتنی بر اطلاعات است و به متقاضی فرصت میدهد موقعیت شغلی را با انتظاراتش تطبیق دهد. متقاضیان فرصت دارند با کارمندان مشغول در موقعیت شغلی درخواستیشان صحبت کنند؛ در نتیجه امکان بررسی ابعاد مثبت و منفی شغل درخواستی برای متقاضیان فراهم است.
مثلا اگر متقاضی مایل به فعالیت در زمینهی صنعت انتشارات است باید با کارکنان این حیطهی کاری گفتوگو کند و اطلاعات بیشتری دربارهی کسبوکار موردنظر بهدست بیاورد. این بررسی برای تصمیمگیری صحیح هر دو طرف مفید واقع میشود. مصاحبههای اطلاعاتی معمولا کمتر از نیم ساعت بهطول میانجامند و هر دو طرف مصاحبه قبل از شروع باید سؤالات موردنظر خود را آماده کنند.
دیدگاهتان را بنویسید