تصور کنید هر روز چقدر ارتباط برقرار می‌کنیم. تلفن می‌زنیم، به جلسه می‌رویم، ایمیل می‌دهیم، ارائه می‌دهیم، با مشتریان حرف می‌زنیم و غیره. به نظر می‌رسد کل روز را با افراد پیرامون‌مان ارتباط برقرار می‌کنیم. به همین دلیل است که مهارت‌های ارتباطیِ خوب ضروری هستند به ویژه زمانی که هدف‌تان کار کردن مؤثرتر باشد.

با ایجاد مهارت گوش دادن فعالانه شروع کنید. این یعنی شما دارید تلاش می‌کنید تا آنچه که دیگران به شما می‌گویند را واقعا شنیده و درک کنید. اجازه ندهید ذهن‌تان با چیزهای پیرامونی منحرف شود. وقتی شخصی مشغول صحبت کردن است، برنامه‌ریزی نکنید که چه چیزی می‌خواهید بگویید. در عوض، فقط به آنچه آنها می‌گویند؛ گوش دهید. اگر بدانید فقط با گوش دادن فعالانه، از چه میزان سوءِ ارتباط می‌توان جلوگیری کرد، تعجب خواهید کرد.

در مرحله‌ی بعد به مهارت‌های نوشتاری خود نگاه کنید. عملکردتان در ارتباط نوشتاری چگونه است؟ با ایمیل‌هایتان شروع کنید. بیشتر ما هر روز چندین و چند ایمیل می‌نویسیم. اما تکنیک‌هایی وجود دارند که می‌توانیم برای نوشتن ایمیل‌های مؤثر، ایمیل‌هایی که واقعا خوانده شوند، استفاده کنیم. برای مثال همیشه در نوشتن ایمیل به موضوع اصلی بپردازید. گذاشتن چند موضوع مهم کنار هم در یک پیام، اولویت‌بندی و ترتیب اطلاعات را برای همکاران‌تان دشوار می‌کند. اگر می‌خواهید چند نکته‌ی مختلف را مطرح کنید، آنها را به ترتیب شماره‌گذاری کنید یا در پیام‌های متفاوت با عنوان‌های مرتبط تقسیم‌بندی کنید.

البته نوشته‌های ما فراتر از ایمیل می‌رود. ما از طریق پیام‌رسان‌های فوری به دوستان‌مان پیام می‌دهیم، گزارش می‌نویسیم و ارائه‌هایی را آماده می‌کنیم. اگر بدانید چگونه می‌توانید ارتباط بهتری از طریق این رسانه‌ها داشته باشید، مطمئنا نقش مؤثرتری خواهید داشت و رئیس و همکاران‌تان هم قطعا مهارت‌های شما را تحسین می‌کنند، چرا که آنها بیشترین منفعت را از این موضوع خواهند برد.

استرس

کمی فشارِ کاری می‌تواند چیز خوبی باشد. اما زمانی که فشاری فراتر از توان‌تان بر شما تحمیل می‌شود بهره‌وری پایین می‌آید و بدخلق می‌شوید. توانایی‌تان در تصمیم‌گیری منطقی را هم از دست می‌دهید؛ و استرس بیش از حد باعث بروز مشکلات برای سلامتی‌تان در کوتاه‌مدت و بلند‌مدت می‌شود.

فارغ از اینکه چه کاری می‌کنید، احتمالا زمان‌های زیادی استرس را در طول حرفه‌ی خود تجربه خواهید کرد، حتی شاید به طور منظم. به همین دلیل است که یاد گرفتن مدیریت استرس، عامل مهمی برای مؤثرتر بودن در محل کار است.

سعی کنید هر شب خواب خوبی داشته باشید و تا می‌توانید از آوردن کار به منزل خودداری کنید. زمانی که از کار بر می‌گردید هم لازم است استراحت کنید. اگر نمی‌دانید چه چیزی باعث استرس‌تان می‌شود، به مدت یک تا دو هفته، از دفتر ثبت استرس استفاده کنید. این کار کمک می‌کند تا رویدادهایی را که موجب استرس می‌شوند و میزان استرس را مشخص کنید. زمانی که احساس آرامش می‌کنید می‌توانید این عوامل را تحلیل کرده و راهبردهای مؤثری را برای مدیریت آنها پیدا کنید.

توسعه‌ی حرفه و یادگیری

فارغ از اینکه در چه حوزه‌ای هستید، باید مهارت‌هایتان را افزایش بدهید. برای شروع، تحلیل SWOT را برای شخصِ خودتان انجام دهید تا حوزه‌هایی را که باید بیشتر روی آنها کار کنید شناسایی کنید. علاوه بر مهارت‌های تخصصی لازم برای انجام شغل‌تان، لازم است بر مهارت‌های نرم هم تمرکز داشته باشید. این مهارت‌ها شامل حوزه‌هایی مثل مهارت‌های رهبری، تکنیک‌های حل مسئله، مهارت‌های مربوط به هوش هیجانی وتفکر خلاقانه است. هرچه بیشتر بتوانید روی بهبود این مهارت‌ها کار کنید، در محل کار بازده بیشتری خواهند داشت.

در ضمن ببینید که آیا صلاحیت‌هایی وجود دارند که برای حوزه‌تان مناسب‌اند، اما فاقد آنها هستید. اگر پاسخ بله است، آیا نبود این صلاحیت‌ها از پیشرفت یا ترفیع‌تان جلوگیری می‌کنند؟ برای مثال آیا داشتن مدرک یا گواهی خاصی می‌تواند برای درخواست منصب‌های مدیریتی مفید باشد؟ آیا فاقد برخی مهارت‌ها هستید؟ در برخی نقش‌ها، به‌روز بودن با پیشرفت‌های صنعت به شما کمک می‌کند تا فرد معتبری باقی بمانید. این کار به شما کمک خواهد کرد تا همین‌طور که پله‌های ترقی را طی می‌کنید، کارتان را هم بهتر انجام بدهید.

برگرفته از : سایت چطور دات کام

کلمات کليدي :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *